Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Samen met de omleiders (voorheen rondleiders) van Het Nieuwe Instituut beleef je nieuwe manieren van kijken, denken en ontwerpen. Ontdek de tentoonstelling(en) in Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld in een omleiding, bedacht door het omleidersteam van ontrafelaars en belevingsdeskundigen. De omleiders nemen je mee vanuit hun eigen visie als muzikant, danser of kunstdocent. 

Omleidingen

Een omleiding duurt een uur. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er maximaal vijf deelnemers mee per groep. Daarom zijn de kosten, in ieder geval tot en met juni 2021, € 50,- per groep (i.p.v. € 85,- per vijftien deelnemers), exclusief entree voor het museum (entreetickets zijn verkrijgbaar bij de ontvangstbalie). 

Sunday Stroll

Elke zondagmiddag (14:00) geeft een van de omleiders een gratis Sunday Stroll door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut of Huis Sonneveld. De omleider neemt je mee vanuit hun eigen visie als ontwerper. Beleef de tentoonstelling in een uur tijd, steeds op een andere manier.

Omleiders bij je thuis

Haal de omleiders van Het Nieuwe Instituut in huis. Vanuit hun kennis, ervaring en expertise ontwikkelde het omleidersteam verschillende projecten die je vanuit jouw woonkamer, keuken of in je tuin uit kunt voeren. Zet een eigen tentoonstelling in elkaar met de Detour Delivery of blik terug op een paar van de doe-opdrachten uit de Saturday Surprise.

Omleiders

Ontmoet het omleidersteam van ontrafelaars en belevingsdeskundigen van Het Nieuwe Instituut. De omleiders (voorheen rondleiders) nemen je mee op een unieke ervaring vanuit hun eigen visie als muzikant, danser of kunstdocent.

Onderwijs

PO, VO en hoger onderwijs, alle niveaus en leerjaren

Samen met de omleiders maken leerlingen kennis met de wereld van ontwerp in Het Nieuwe Instituut, in Huis Sonneveld of online. Ze ervaren hoe ze met hun eigen ideeën een andere wereld mogelijk kunnen maken en dat zij de ontwerpers van de toekomst zijn door onder andere doe- en maakopdrachten uit te voeren tijdens een (digitale) omleiding.

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom
Nou&Herkouw
Eric Roelen & Rudy Guedj

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.