Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Samen met de omleiders (voorheen rondleiders) van Het Nieuwe Instituut beleef je nieuwe manieren van kijken, denken en ontwerpen. Ontdek de tentoonstelling(en) in Het Nieuwe Instituut of breng een bezoek aan Huis Sonneveld in een omleiding, bedacht door het omleidersteam van ontrafelaars en belevingsdeskundigen. De omleiders nemen je mee vanuit hun eigen visie als muzikant, ontwerper of kunstdocent. 

Omleidingen

Een omleiding kost € 85 per vijftien deelnemers, exclusief entree voor het museum (entreetickets zijn verkrijgbaar bij de ontvangstbalie) en duurt 60 minuten.

Thursday Night Detour

Elke donderdagavond (19:00 uur) geeft een van de omleiders een gratis Thursday Night Detour door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. De omleider begeleidt je vanuit hun eigen visie als ontwerper. Beleef de tentoonstelling steeds op een andere manier.

Omleiders bij je thuis

Haal de omleiders van Het Nieuwe Instituut in huis. Vanuit hun kennis, ervaring en expertise ontwikkelde het omleidersteam verschillende projecten die je vanuit jouw woonkamer, keuken of in je tuin uit kunt voeren. Zet een eigen tentoonstelling in elkaar met de Detour Delivery of blik terug op een paar van de doe-opdrachten uit de Saturday Surprise.

Omleiders

Ontmoet het omleidersteam van ontrafelaars en belevingsdeskundigen van Het Nieuwe Instituut. De omleiders (voorheen rondleiders) nemen je mee op een unieke ervaring vanuit hun eigen visie als muzikant, ontwerper of kunstdocent.

Onderwijs

PO, VO en hoger onderwijs, alle niveaus en leerjaren

Samen met de omleiders maken leerlingen kennis met de wereld van ontwerp in Het Nieuwe Instituut, in Huis Sonneveld of online. Ze ervaren hoe ze met hun eigen ideeën een andere wereld mogelijk kunnen maken en dat zij de ontwerpers van de toekomst zijn door onder andere doe- en maakopdrachten uit te voeren tijdens een (digitale) omleiding.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.