Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De omleiders van Het Nieuwe Instituut werken mee aan diverse programma's en activiteiten. Vanuit hun kennis, ervaring en expertise helpen zij mee met het organiseren van activiteiten, nemen zij deel aan openingen van tentoonstellingen en creëren zij projecten zoals de Detour Delivery of Saturday Surprise. 

Detour Delivery

De omleiders (voorheen rondleiders) van Het Nieuwe Instituut hebben de Detour Delivery ontworpen zodat je thuis of waar je dan ook bent, je wereld kunt verruimen. Dit doen de omleiders meestal in Het Nieuwe Instituut door middel van omleidingen, maar met deze doos passen ze door je brievenbus. 

Saturday Surprise

De omleiders (voorheen rondleiders) hebben in de maanden van de lockdown gewerkt aan de Saturday Surprise: een kleine verrassing per post om op die manier gezamenlijk de corona-sleur te doorbreken. Om de beurt stuurde een omleider de Saturday Surprise op naar een kleine groep mensen. Van een maak-opdracht tot een gepersonaliseerde playlist, elke keer lag er een unieke verrassing in de brievenbus. 

 

Sunday Scrolls

Tijdens de sluiting van Het Nieuwe Instituut vanwege de maatregelen rondom Covid-19, vond er elke week een Sunday Scroll plaats via Facebook Live. Elke zondag nam een van hen deelnemers mee in een digitale omleiding over het internet vanuit hun eigen visie en expertise. 

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.