Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Ontdek de tentoonstelling(en) van Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld met het omleidersteam. Deze ontrafelaars en belevingsdeskundigen nemen bezoekers mee vanuit hun eigen visie als muzikant, danser, architect, acteur of kunstenaar. Sluit aan bij de Sunday Strolls, reserveer een onderwijsprogramma of boek een losse omleiding bij een of meerdere omleiders.

Asha Capella

Nederlands, Engels, Papiamentu

Asha is een allrounder die houdt van nieuwe dingen leren en kunnen. Haar grootste passie is koken en ze is dan ook chef-kok. Haar lievelingsdingen zijn eten, mensen die offbeat dansen en haar familie. 

 

“Als je enthousiast bent over- en bekend met een onderwerp en je kan dit goed overbrengen, dan ben je een goede rondleider.”

Bas van der Kruk

Nederlands, Engels, Portugees

Na de dansacademie in Londen volgde Bas een master in toegepaste ethiek. Hij is performer, schrijver, kunstenaar en creatief adviseur. Zijn lievelingsdingen zijn rollen over de vloer en de kleuren van Miami.

 

“Ik mix graag verschillende vormen van artistieke expressie om mensen net even anders naar de wereld te laten kijken.”

Florian van Zandwijk

Nederlands, Engels

Vanuit zijn fascinatie voor cultuur en technologie werkt Florian als ontwerper met uiteenlopende media, van geschreven tekst tot video-essays en social-media platforms. Hij probeert daarbij altijd in te gaan op actuele thema’s. Zijn lievelingsdingen zijn treinreizen, langzame documentaires en zijn verzameling voetbalshirts.

 

“Als ik mijn kennis en onwetendheid deel met anderen en anderen met mij, kunnen die ons misschien wel tot een inzicht leiden, of nieuwe vragen oproepen.”

Pia Canales

Nederlands, Engels

Pia is professioneel observator van de dagelijkse dingen. Door haar hyper-nieuwsgierige houding weet ze van teveel een beetje en door haar kunstachtergrond weet ze van een beetje, teveel. Haar lievelingsdingen zijn pindakaas, inter-dimensionale aliens, en amateurs.

 

"Ik loop rondjes, ik loop alleen maar rondjes, ik loop urenlang rondjes, ik blijf rondjes lopen, elk rondje is anders.”

Semm Capella

Nederlands, Engels, Papiamentu

Semm is schrijver at heart en rapper als hobby. Met zijn bedrijf H&V Agency helpt hij artiesten te ontwikkelen en hun carrières te managen. Daarnaast startte hij een merk voor luxe accessoires zoals ringen, pochets, zijden sjaals en meer. Zijn lievelingsdingen zijn muziek, familie en creëren.

 

“Het is niet alleen een rondleiding, maar een ervaring.”

Shahaila Winklaar

Nederlands, Engels

Als kunstenaar, jurist en rondleider bewoog Shahaila zich langs de Parade, de Tweede Kamer, Museum Boijmans Van Beuningen en het Mauritshuis. Ze is nieuwsgierig naar mensen en hun verhalen, visie en beweegredenen. Haar lievelingsdingen zijn free-style breien, in-depth bankhangen en haar e-reader.

 

“Een goede vragensteller laat je een ander standpunt zien, een visie. Een nog betere vragensteller gaat een gesprek aan.”

Joëlle Hoogendoorn

Nederlands, Engels

Joëlle is helemaal gek van beeldende kunst. Ze is gepassioneerd maker, tentoonstellingsbezoeker, kunstdocent en heeft een grote verzameling kunstboeken. Haar lievelingsdingen zijn sinaasappels, IJsland en Sushi, haar kat. 

 

“Ik neem de bezoeker graag helemaal mee in mijn verhaal. Het is mijn doel om mensen enthousiast en met een voldaan gevoel weg te zien gaan.”

Erik Peters

Nederlands, Engels

Erik is het nieuwste lid van het omleidersteam. Hij is als ontwerper, onderzoeker en muzikant geïnteresseerd in het begrijpen en ontleden van systemen in de maatschappij, zowel op politiek als ecologisch, sociaal of technologisch vlak. Zijn praktijk richt zich op speculatief design, waarin hij onderzoek en fictie combineert.

 

"Als ontwerper creëer ik om ruimte te maken voor discussie en reflectie. Ik bevraag, visualiseer, speculeer, droom, reflecteer, leg verbanden, bouw constructies en stel alternatieven voor."


Stuur een e-mail naar boekingen@hetnieuweinstituut.nl voor het boeken van een omleiding.

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom
Nou&Herkouw
Eric Roelen & Rudy Guedj

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.