Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Terugblik FamilieFest @Home

27 MEI 2020

Op woensdag 6 mei vond FamilieFest @Home plaats. Tijdens deze online editie van FamilieFest brachten tientallen families de dag live door met ontwerpers. Het ene avontuur was digitaal, voor het andere waren spullen en ruimte in huis nodig. Kortom: FamilieFest op zijn best, vanuit de thuisbasis. Kijk hier terug op de dag meteen fotoverslag, de legendarische FamilieFest anthem en het resultaat van de online camping.

Deelname focusgroepen digitale cultuur en architectuur in het VO

22 APRIL 2020

Voor een onderzoek van Het Nieuwe Instituut en de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn wij op zoek naar directieleden en docenten in het voortgezet onderwijs die deel willen nemen aan een focusgroep.

Onderwijsaanbod 2020-2021

8 APRIL 2020

Misschien hebt u dit jaar al over hen gehoord, of hen zelfs al ontmoet: de omleiders van Het Nieuwe Instituut. Elk van hen is ontwerper en heeft een eigen expertise; van danser tot filosoof en van kunstenaar tot componist. Vanaf september 2020 verzorgt dit team alle programma's en omleidingen in Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld.

Terugblik Het leukste reisje

2 MAART 2020

Van 22 februari t/m 3 maart was Pruts! van Het Nieuwe Instituut een van de bestemmingen bij Het leukste reisje van Nederland in Het Spoorwegmuseum. Met hun paspoort ontdekten kinderen verschillende kunst- en cultuurbestemmingen waar ze van alles konden zien, horen, doen, proeven en maken. Bij Pruts! stond een favoriete activiteit centraal: prutsen! 

Terugblik FamilieFest

27 FEBRUARI 2020

Op woensdag 26 februari organiseerde Het Nieuwe Instituut FamilieFest: minder zooi. Tijdens een dag vol workshops van ontwerpers, kunstenaars en andere makers ontdekten families hoe ze minder zooi achter kunnen laten. Niet alleen in huis, maar ook op de wereld. Zelf maken stond zoals altijd weer centraal.

Families ontspullen op FamilieFest: Minder zooi

6 FEBRUARI 2020

Op woensdag 26 februari vieren families de voorjaarsvakantie in Het Nieuwe Instituut tijdens FamilieFest! Dit keer is het thema ‘minder zooi’. Ontdek samen hoe je minder zooi kunt achterlaten. Niet alleen in je kamer en in huis, maar ook op de wereld waarin we leven.

Terugblik FamilieFest: The Hoodie

13 JANUARI 2020

Op zaterdag 28 december organiseerde Het Nieuwe Instituut FamilieFest: The Hoodie. Naast vaste fotograaf Marwan Magroun maakte Johara Nadraoui (12 jaar) haar eigen verslag van FamilieFest. Geniet na van de dag via onderstaande foto's én de aftermovie.

Terugblik FamilieFest: VirusVechters

11 NOVEMBER 2019

Op woensdag 28 oktober organiseerde Het Nieuwe Instituut FamilieFest: VirusVechters. Naast vaste fotograaf Marwan Magroun maakten talenten Amal El Ouadi (12 jaar) en Giselle dos Santos (14 jaar) hun eigen fotoverslag van FamilieFest. 

Pagina's

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom
Nou&Herkouw
Eric Roelen & Rudy Guedj

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.