Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Terugblik Het leukste reisje

2 MAART 2020

Van 22 februari t/m 3 maart was Pruts! van Het Nieuwe Instituut een van de bestemmingen bij Het leukste reisje van Nederland in Het Spoorwegmuseum. Met hun paspoort ontdekten kinderen verschillende kunst- en cultuurbestemmingen waar ze van alles konden zien, horen, doen, proeven en maken. Bij Pruts! stond een favoriete activiteit centraal: prutsen! 

Terugblik FamilieFest

27 FEBRUARI 2020

Op woensdag 26 februari organiseerde Het Nieuwe Instituut FamilieFest: minder zooi. Tijdens een dag vol workshops van ontwerpers, kunstenaars en andere makers ontdekten families hoe ze minder zooi achter kunnen laten. Niet alleen in huis, maar ook op de wereld. Zelf maken stond zoals altijd weer centraal.

Families ontspullen op FamilieFest: Minder zooi

6 FEBRUARI 2020

Op woensdag 26 februari vieren families de voorjaarsvakantie in Het Nieuwe Instituut tijdens FamilieFest! Dit keer is het thema ‘minder zooi’. Ontdek samen hoe je minder zooi kunt achterlaten. Niet alleen in je kamer en in huis, maar ook op de wereld waarin we leven.

Terugblik FamilieFest: The Hoodie

13 JANUARI 2020

Op zaterdag 28 december organiseerde Het Nieuwe Instituut FamilieFest: The Hoodie. Naast vaste fotograaf Marwan Magroun maakte Johara Nadraoui (12 jaar) haar eigen verslag van FamilieFest. Geniet na van de dag via onderstaande foto's én de aftermovie.

Terugblik FamilieFest: VirusVechters

11 NOVEMBER 2019

Op woensdag 28 oktober organiseerde Het Nieuwe Instituut FamilieFest: VirusVechters. Naast vaste fotograaf Marwan Magroun maakten talenten Amal El Ouadi (12 jaar) en Giselle dos Santos (14 jaar) hun eigen fotoverslag van FamilieFest. 

Would Love To See What You See

16 OKTOBER 2019

Het Nieuwe Instituut presenteert I See That I See What You Don’t See: de Nederlandse bijdrage aan de Triënnale van Milaan. Sinds 5 oktober 2019 is deze tentoonstelling te zien in Rotterdam. Aan bezoekers de kans de tentoonstelling te ontdekken met de rondleiders van Het Nieuwe Instituut. Elk van hen ontwikkelt een eigen rondleiding met maakelementen vanuit zijn of haar expertise als maker, variërend van architect tot kunstenaar en danser.

Artcadia deelnemers maken kans op ontwerpmasterclass Het Nieuwe Instituut

26 AUGUSTUS 2019

‘Artcadia, Imagine your future’ is een landelijke techniek- en kunstwedstrijd voor leerlingen in het tweede jaar Havo/Vwo in heel Nederland. Leerlingen werken samen aan een creatieve oplossing voor een vraagstuk uit een stad in het jaar 2080. Dit jaar maken deelnemende klassen kans op een ontwerpmasterclass bij Het Nieuwe Instituut.

Sunday Strolls

3 JUNI 2019

Ontdek de tentoonstelling(en) van Het Nieuwe Instituut met een rondleidersteam van ontrafelaars en belevingsdeskundigen. De rondleiders nemen u mee vanuit hun eigen visie als rapper, danser, architect, acteur of kunstdocent. Sluit elke zondag gratis aan bij een Sunday Stroll en beleef een tentoonstelling in een uur tijd, steeds op een andere manier.

Pagina's

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Noortje Ankersmit

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.