Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Terugblik FamilieFest: Meer dan Beest Feest

1 MEI 2022

Families konden hun meivakantie aftrappen tijdens FamilieFest: Meer dan Beest Feest. Kinderen konden kruipend, geblinddoekt of springend op safari door Het Nieuwe Instituut, met zelfgemaakte verf helpen met het maken van een muurschilderij van de toekomst, zich laten schminken als hun favoriete wezen en nog veel meer!

Terugblik FamilieFest: VerSamenlingen

11 APRIL 2022

De lente editie van FamilieFest stond geheel in het teken van verzamelen. Op woensdag 2 maart konden families en kinderen tijdens FamilieFest: VerSamenlingen in de schoenen stappen van een archivaris en een eigen archief maken of als ontwerper aan de slag gaan met het uitbreiden van ons letterarchief en nog veel meer! Stap zelf terug in de tijd en bekijk hieronder het beeldarchief van deze dag. Bekijk ook de speciale zine die samen met het team van Collecting Otherwise is gemaakt met speciale bijdrages van de ontwerpers van onze toekomst. 

Terugblik FamilieFest: Verziensels

17 DECEMBER 2021

Op woensdag 20 oktober vierden families de herfstvakantie tijdens FamilieFest: Verziensels. Tijdens deze dag vonden er activiteiten en workshops plaats in het teken van de tentoonstelling De architectuur van een wondere wereld. Families toverden zichzelf om tot Disney-figuur, maakten hun eigen vormenmobiel, leerden ontwerpen met licht en nog veel meer! 

Terugblik FamilieFest @Home

27 MEI 2020

Op woensdag 6 mei vond FamilieFest @Home plaats. Tijdens deze online editie van FamilieFest brachten tientallen families de dag live door met ontwerpers. Het ene avontuur was digitaal, voor het andere waren spullen en ruimte in huis nodig. Kortom: FamilieFest op zijn best, vanuit de thuisbasis. Kijk hier terug op de dag meteen fotoverslag, de legendarische FamilieFest anthem en het resultaat van de online camping.

Deelname focusgroepen digitale cultuur en architectuur in het VO

22 APRIL 2020

Voor een onderzoek van Het Nieuwe Instituut en de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn wij op zoek naar directieleden en docenten in het voortgezet onderwijs die deel willen nemen aan een focusgroep.

Onderwijsaanbod 2020-2021

8 APRIL 2020

Misschien hebt u dit jaar al over hen gehoord, of hen zelfs al ontmoet: de omleiders van Het Nieuwe Instituut. Elk van hen is ontwerper en heeft een eigen expertise; van danser tot filosoof en van kunstenaar tot componist. Vanaf september 2020 verzorgt dit team alle programma's en omleidingen in Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld.

Terugblik Het leukste reisje

2 MAART 2020

Van 22 februari t/m 3 maart was Pruts! van Het Nieuwe Instituut een van de bestemmingen bij Het leukste reisje van Nederland in Het Spoorwegmuseum. Met hun paspoort ontdekten kinderen verschillende kunst- en cultuurbestemmingen waar ze van alles konden zien, horen, doen, proeven en maken. Bij Pruts! stond een favoriete activiteit centraal: prutsen! 

Terugblik FamilieFest

27 FEBRUARI 2020

Op woensdag 26 februari organiseerde Het Nieuwe Instituut FamilieFest: minder zooi. Tijdens een dag vol workshops van ontwerpers, kunstenaars en andere makers ontdekten families hoe ze minder zooi achter kunnen laten. Niet alleen in huis, maar ook op de wereld. Zelf maken stond zoals altijd weer centraal.

Pagina's

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.