Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Museumkids is het online platform van de Museumvereniging. Via deze website kunnen kinderen musea inspecteren. Ze beoordelen musea op punten als kinderactiviteiten, vriendelijkheid, bewegwijzering en nog veel meer. Uiteindelijk komen al deze punten samen in een eindcijfer. De inspectierapporten worden online gepubliceerd op de website van Museumkids. In de voorjaarsvakantie konden inspecteurs met een speciale wedstrijd een camera winnen. Met zijn mooie inspectie bij Het Nieuwe Instituut won Wessel deze prijs.

Onder luid applaus vond afgelopen woensdag de prijsuitreiking plaats. Zonder pardon gaf Wessel de camera door aan zijn beste vriend en kleine boertje Sven. "Ik heb zelf al een camera", aldus Wessel. Het Nieuwe Instituut gaf hem daarom nog een kadootje voor zichzelf: een bouwpakket van Brikkon! Na een welverdiend stuk taart verdwenen Wessel en Sven opnieuw in het museum.

Benieuwd naar de inspectie van Wessel? Lees hem hier.

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.