Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In Het Nieuwe Instituut draait alles om architectuur, design en digitale cultuur. Kinderen, jongeren en hun families ontdekken hier dat alles om hen heen ontworpen is. Het Nieuwe Instituut is gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Detour Delivery

Detour Delivery

Benieuwd hoe je een geluidsboodschap, een taaltraktatie of een tentoonstelling in je eigen huis kunt ontwerpen? Ontdek het met de Detour Delivery.

Huis Sonneveld

Logeren bij Leonard (6+)
doorlopend

In de kinder-audiotour neemt Leonard, de kleinzoon van de heer en mevrouw Sonneveld, kinderen mee op ontdekkingstocht door het huis van zijn opa en oma. Zij lieten het huis in 1933 speciaal ontwerpen en bouwen voor hun gezin. Met behulp van Leonard's logeerkoffer ontdekken kinderen de bijzondere rol die 'ontwerp' speelt in het huis. Ze leren alle geheimen van het huis kennen en komen zo meer te weten dan hun ouders. 

 

Voor kinderen tot 18 jaar is Huis Sonneveld gratis. Schoolgroepen kunnen een omleiding boeken en ook voor volwassenen zijn er speciale omleidingen in Huis Sonneveld. 

Lang leve de toekomst!

Stel je voor: je wordt wakker en blijkt 500 jaar geslapen te hebben. Wat zie je als je om je heen kijkt? En wat voor wezens bewegen door die omgeving? In de installatie Lang leve de toekomst! ontwerpen families de wereld in het jaar 2520. En als je ontwerper van de toekomst bent, kan alles.

FamilieFest

FamilieFest (4 t/m 12 jr)

Elke schoolvakantie (met uitzondering van de zomervakantie) organiseert Het Nieuwe Instituut een FamilieFest. Een dag vol activiteiten voor de hele familie binnen één centraal thema. Het volgende FamilieFest is in de herfstvakantie.

Online tour The Hoodie

Ontdek de tentoonstelling The Hoodie met een online tour, speciaal voor jullie ingesproken door de omleiders van Het Nieuwe Instituut. Bekijk hem samen, of alleen en doe mee met de opdrachten.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom
Nou&Herkouw
Eric Roelen & Rudy Guedj

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.