Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In Het Nieuwe Instituut draait alles om architectuur, design en digitale cultuur. Kinderen, jongeren en hun families ontdekken hier dat alles om hen heen ontworpen is. Het Nieuwe Instituut is gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

FamilieFest

FamilieFest (4 t/m 12 jr)

Elke schoolvakantie (met uitzondering van de zomervakantie) organiseert Het Nieuwe Instituut een FamilieFest. Een dag vol activiteiten voor de hele familie binnen één centraal thema. Het volgende FamilieFest is in de herfstvakantie.

Kinderfeestje: 3D-printfeest

Alles om ons heen, groot of klein, binnen of buiten, is bedacht en ontworpen. Tijdens een bezoek aan Huis Sonneveld, de museumwoning naast Het Nieuwe Instituut, ervaren kinderen hoe alle onderdelen van dit ooit hypermoderne huis zorgvuldig bedacht en ontworpen zijn. Vol van alle informatie gaan ze daarna zelf met een 3D-printpen aan de slag. Ze kunnen daarmee een huis van de toekomst ontwerpen, een eigen versie van een vaas of stoel uit Huis Sonneveld maken of juist een heel nieuw onmisbaar voorwerp bedenken.

 

Reserveren

Leeftijd: tussen 8 en 12 jaar

Aantal: minimaal 9 en maximaal 15 kinderen

Prijzen: €125,-

Tijden: op elk gewenst tijdstip binnen openingstijd

Neem voor meer informatie contact via boekingen@hetnieuweinstituut.nl

Online tour The Hoodie

Ontdek de tentoonstelling The Hoodie met een online tour, speciaal voor jullie ingesproken door de omleiders van Het Nieuwe Instituut. Bekijk hem samen, of alleen en doe mee met de opdrachten.

Make a Move

Plastic soep, pestkoppen en smeltende poolkappen: er is genoeg om tegen in opstand te komen. In de installatie Make a Move ontwerpen bezoekers een outfit waarin hun boodschap duidelijk naar voren komt. Het ontwerp komt tot leven op een groot scherm waar het de gekste bewegingen imiteert.

Huis Sonneveld

Logeren bij Leonard (6+)
doorlopend

In de kinder-audiotour neemt Leonard, de kleinzoon van de heer en mevrouw Sonneveld, kinderen mee op ontdekkingstocht door het huis van zijn opa en oma. Zij lieten het huis in 1933 speciaal ontwerpen en bouwen voor hun gezin. Met behulp van Leonard's logeerkoffer ontdekken kinderen de bijzondere rol die 'ontwerp' speelt in het huis. Ze leren alle geheimen van het huis kennen en komen zo meer te weten dan hun ouders. 

 

Voor kinderen tot 18 jaar is Huis Sonneveld gratis. Schoolgroepen kunnen een omleiding boeken en ook voor volwassenen zijn er speciale omleidingen in Huis Sonneveld. 

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.