Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In Het Nieuwe Instituut, de landelijke instelling voor architectuur, design en digitale cultuur is de ontwerppraktijk aan de orde van de dag. Onze onderwijsprogramma's zijn multidisciplinair en worden vormgegeven volgens de principes van maak-educatie en ontwerpend leren. Om goed te blijven aansluiten op het onderwijs en docenten te informeren over de uiteenlopende mogelijkheden bij Het Nieuwe Instituut, organiseren we jaarlijks diverse docentenmiddagen.

De middag op donderdag 20 april is geschikt voor docenten uit het primair én het voortgezet onderwijs. De nadruk ligt op de onderwijsprogramma's voor PO en VO, maar docenten uit het hoger onderwijs en andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Programma 20 april

De middag begint om 15.30 (inloop v.a. 15.00 uur) met een lezing van een collega uit de ontwerppraktijk. Daarna vertellen we u meer over onze onderwijsprogramma's aan de hand van Huis Sonneveld en de verschillende tentoonstellingen in het museum. Om 17.15 sluiten we af met een borrel in Het Nieuwe Café.

U kunt zich aanmelden voor de docentenmiddag door een mail te sturen via onderstaande link. Vermeld daarin uw naam en organisatie.

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.