Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Voor een onderzoek van Het Nieuwe Instituut en de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn wij op zoek naar directieleden en docenten in het voortgezet onderwijs die deel willen nemen aan een focusgroep.

In de maand mei organiseren we een negental online focusgroepen over de aandacht en behoefte in het voortgezet onderwijs ten aanzien van digitale cultuur en architectuur. We hopen in ieder gesprek een viertal onderwijskrachten uit het VO samen te kunnen brengen om een aantal vragen te beantwoorden rond deze onderwerpen. We zoeken onderwijskrachten die aan minimaal 1 en maximaal 3 gesprekken deel willen nemen.

Waarom is uw deelname belangrijk?

Wij beogen met dit onderzoek een nauwkeuriger beeld te krijgen van de behoeften, met betrekking tot de ontwerpgerichte domeinen architectuur en digitale cultuur, in de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal en een online leeromgeving. Digitale cultuur en het gebruik van digitale middelen zijn door de Coronacrisis alleen nog maar relevantere onderwerpen geworden. Uw input en actuele ervaring met digitale leermiddelen is daarom ontzettend waardevol om goed in kaart te kunnen brengen hoe we in de toekomst dergelijk lesmateriaal kunnen vormgeven.

Wat zal er (zoal) worden besproken?

  • Het belang van digitale cultuur en architectuur in uw lesprogramma (of) en dat van uw collega’s;
  • Uw ervaringen en behoeften met digitale diensten en materialen om les te kunnen geven;
  • Uw ervaringen met lesgeven tijdens de coronacrisis.

Hoe lang duurt een focusgroep sessie?

Het gesprek zal ca. 30-40 minuten duren en zal plaatsvinden op een online ontmoetingsplatform als Microsoft Teams of Whereby.

Heeft u interesse?

Geef dan via onderstaande knop uw contactgegevens en beschikbaarheid op. Op basis van de aanmeldingen sturen wij u een uitnodiging toe met de definitieve datum en het ontmoetingsplatform. Mocht u eerst nog vragen hebben dan kunt u ons uiteraard mailen.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.