Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Van 20 tot 28 oktober 2018 start De Week van het Maken, het grootste maakevenement van Nederland. Crafts Council Nederland brengt samen met Het Nieuwe Instituut en tal van andere instellingen en maker-designers de kracht van het maken onder de aandacht. Onderdeel van deze allereerste landelijke Week van het Maken is het FamilieFest op zaterdag 20 oktober.

In Het Nieuwe Instituut ontdekken kinderen dat alles om hen heen door mensen is bedacht en gemaakt. Door zelf te ontwerpen en experimenteren maken ze kennis met vernieuwende materialen, vormen en ideeën. Tijdens het FamilieFest draait alles om ontwerp. Van 11:00 tot 17:00 uur is er een bomvol programma voor de hele familie. 

Families maken een boek in één dag met Bob van Dijk, verslaan de herfst met Diana Ritfeld, gaan met Ton Meijer op theateravontuur, worden door Jan Paul Schutten voorgelezen en ontwerpen hun eigen boterham in de Bammetjesbar.

Kijk op de website van Crafts Council Nederland voor meer informatie over De Week van het Maken. 

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.