Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

‘Artcadia, Imagine your future’ is een landelijke techniek- en kunstwedstrijd voor leerlingen in het tweede jaar Havo/Vwo in heel Nederland. Leerlingen werken samen aan een creatieve oplossing voor een vraagstuk uit een stad in het jaar 2080. Dit jaar maken deelnemende klassen kans op een ontwerpmasterclass bij Het Nieuwe Instituut.

Artcadia wordt jaarlijks georganiseerd door de KNHM foundation, onderdeel van ingenieursbureau Arcadis. Leerlingen werken aan hun ontwerp onder begleiding van een leerkracht op school. In de lessen wordt gebrainstormd, onderzoek gedaan en worden oplossingen bedacht. Het eindresultaat is een werkstuk in de vorm van een maquette, schilderij of ander (digitaal) kunstwerk met een inhoudelijke onderbouwing.

Speciaal voor Artcadia organiseert Het Nieuwe Instituut masterclasses voor twee groepen van 15 leerlingen. De groepen starten met een inspirerend kijkje achter de deuren van het Rijksarchief voor Architectuur en Stedenbouw in Het Nieuwe Instituut. Daarna leren ze onder leiding van een ontwerper de fijne kneepjes van het vak en werken ze samen verder aan hun ideeën voor Artcadia.

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.