Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

We leven in een wereld die bol staat van technologie en steeds sneller digitaliseert. Het is daarom van belang dat kinderen behalve programmeren, ook andere vaardigheden meekrijgen die horen bij de 21e eeuw: van oplossingsgericht denken tot ondernemen en samenwerken. Maakonderwijs kan daarbij helpen. Door iets te maken leren kinderen problemen oplossen, de wereld beter begrijpen én deze te beïnvloeden. Belangrijke vaardigheden dus.

ABC van het Maken een initiatief van Platform Maker Education (Fabklas, Frysklab en Waag Society) in samenwerking met Mediawijzer.net en partners uit heel Nederland. Tijdens deze week willen de organisaties maakonderwijs extra onder de aandacht brengen in Nederland en maakonderwijs een extra impuls geven. 

Bij Het Nieuwe Instituut kun je altijd terecht om te maken. Kinderen kunnen met hun ouders een maakactiviteit doen op het dek, of zelf aansluiten bij de maakworkshop op zondagmiddag. Ook tijdens de maakweek kunnen kinderen en jongeren bij Het Nieuwe Instituut workshops en activiteiten volgen. 

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Van 23 t/m 28 mei vindt de maakweek plaats in Nederland. Kom naar Het Nieuwe Instituut en doe mee!

Toegang tot Het Nieuwe Instituut is gratis voor kinderen, net als het button maken. De workshops kosten €5,-.

Kinderen kunnen laten zien wat ze gemaakt hebben door een foto van hun werk te uploaden op social media met #watmaakjij. Hun creatie verschijnt dan automatisch op de website van de maakweek: www.abcmaken.nl. Ze kunnen bijvoorbeeld een button maken met hun eigen voorletter en laten zien dat ze meewerken aan het ABC van het Maken.

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Noortje Ankersmit

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.