Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Scroll en ontdek Educatie

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Kinderen en jongeren ontdekken in Het Nieuwe Instituut dat alles om hen heen ontworpen is en experimenteren zelf met nieuwe technieken. Of ontwerpers nu gebouwen, stoelen, kleding of computergames maken, ze proberen altijd iets nieuws te ontwikkelen – ook al zit dat nieuwe in een onopvallend detail of een haast onzichtbare techniek.
Familieprogramma
6 t/m 12 jaar

Families kunnen in Het Nieuwe Instituut altijd terecht om te ontdekken en te maken. Ontdek bijvoorbeeld de audiotour speciaal voor families in de tentoonstelling The Hoodie, of ga samen aan de slag in de nieuwe installatie Make a Move. Het volgende FamilieFest is op woensdag 26 februari. Dit keer is het thema 'minder zooi'.

Onderwijsprogramma
ontwerpend leren PO & VO

In Het Nieuwe Instituut worden leerlingen uitgedaagd om nieuwe producten en materialen te onderzoeken en zelf te ontwerpen. Door te experimenteren, oplossingsgericht te denken en samen te werken, leren leerlingen ontwerpvaardigheden die niet relevant zijn voor creatieve vakgebieden en essentieel zijn voor een breed scala aan beroepen en opleidingen.

Nieuwsoverzicht

Terugblik FamilieFest: The Hoodie

13 JANUARI 2020

Op zaterdag 28 december organiseerde Het Nieuwe Instituut FamilieFest: The Hoodie. Naast vaste fotograaf Marwan Magroun maakte Johara Nadraoui (12 jaar) haar eigen verslag van FamilieFest. Geniet na van de dag via onderstaande foto's én de aftermovie.

Terugblik FamilieFest: VirusVechters

11 NOVEMBER 2019

Op woensdag 28 oktober organiseerde Het Nieuwe Instituut FamilieFest: VirusVechters. Naast vaste fotograaf Marwan Magroun maakten talenten Amal El Ouadi (12 jaar) en Giselle dos Santos (14 jaar) hun eigen fotoverslag van FamilieFest. 

Would Love To See What You See

16 OKTOBER 2019

Het Nieuwe Instituut presenteert I See That I See What You Don’t See: de Nederlandse bijdrage aan de Triënnale van Milaan. Sinds 5 oktober 2019 is deze tentoonstelling te zien in Rotterdam. Aan bezoekers de kans de tentoonstelling te ontdekken met de rondleiders van Het Nieuwe Instituut. Elk van hen ontwikkelt een eigen rondleiding met maakelementen vanuit zijn of haar expertise als maker, variërend van architect tot kunstenaar en danser.

Artcadia deelnemers maken kans op ontwerpmasterclass Het Nieuwe Instituut

26 AUGUSTUS 2019

‘Artcadia, Imagine your future’ is een landelijke techniek- en kunstwedstrijd voor leerlingen in het tweede jaar Havo/Vwo in heel Nederland. Leerlingen werken samen aan een creatieve oplossing voor een vraagstuk uit een stad in het jaar 2080. Dit jaar maken deelnemende klassen kans op een ontwerpmasterclass bij Het Nieuwe Instituut.

Sunday Strolls

3 JUNI 2019

Ontdek de tentoonstelling(en) van Het Nieuwe Instituut met een rondleidersteam van ontrafelaars en belevingsdeskundigen. De rondleiders nemen u mee vanuit hun eigen visie als rapper, danser, architect, acteur of kunstdocent. Sluit elke zondag gratis aan bij een Sunday Stroll en beleef een tentoonstelling in een uur tijd, steeds op een andere manier.

Terugblik FamilieFest: Kraak

9 MEI 2019

Het FamilieFest op woensdag 2 mei was een razend succes. Er werden megagrote hutten gebouwd, coole graffitipetten ontworpen met Mick La Rock en liters schaafijs gedronken. De lege museumzaal bleek de perfecte plek om te freerunnen met United Elements, er werden honderden protesttrommels gemaakt met Harm Goslink Kuiper en de verdrietige man in de escapetour werd helemaal opgevrolijkt.

Het Nieuwe Instituut zoekt vmbo-docenten

14 MAART 2019

Het Nieuwe Instituut ontwikkelt een onderwijsprogramma speciaal voor het vmbo. Het programma zal draaien om actievoeren en is bedoeld voor leerlingen in het 3e en 4e jaar van alle niveaus. Om het programma zo goed mogelijk te laten aansluiten op het vmbo zoeken we leden voor een klankbordgroep.

FamilieFest: Team Toekomst

15 JANUARI 2019

Families redden de toekomst tijdens FamilieFest: Team Toekomst in Het Nieuwe Instituut. Benieuwd hoe? Bekijk de foto's, aftermovie en meer.

Pagina's

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Noortje Ankersmit

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.